Content voor Ingelogde Gebruikers

Onze digitale objectprinter

Screen70 heeft een ROLAND model waarmee we printen en plotten, en een grote SIGNRACER vlakbedprinter voor het printen op objecten.

De printer kan printen op veel materialen. Hij kan ook wit printen en door het gebruik van de nieuwste koppen is de kwaliteit ongekend goed. Warmteontwikkeling op het product is ook niet meer een probleem omdat uitharding gebeurt d.m.v. led licht. De aanwezigheid van statische elektriciteit wordt tegengegaan door ionisatie-units die aan de koppen zijn bevestigd.

Na het printen is het product direct bruikbaar.

Digitaal printen bij Screen70

Voor kleine aantallen van vooral zaken die full-colour gedrukt dienen te worden gebruiken we een digitale printer die rechtstreeks op kunststof folie kan printen.
Ook is het voor kleine series stickers vaak interessant om dit digitaal te maken om voorbereiding-kosten te beperken. Digitaal printen wordt verder gebruikt om borden, bewegwijzering of andere dikkere panelen te maken waarvan de oplage laag is. Een afbeelding wordt met hoge resolutie op een folie geprint en die wordt vervolgens op het betreffende paneel gelamineerd op onze grote laminator. Laten we de eigenschappen en ook de verschillen tussen zeefdruk en digitaal printen eens nader bekijken.

Voordelen van digitaal printen

Het voordeel van digitaal printen is uiteraard het gemak, dus de beperkte kosten in de voorbereiding. met name bij meerdere kleuren tot full colour.
Verder is een fullcolour, ook als hij klein is en van dichtbij bekeken moet worden, met een mooie kwaliteit te maken. In zeefdruk is een raster zichtbaar.
Een en ander hangt natuurlijk ook sterk af van de gewenste kijkafstand. Bij meer dan  een meter afstand is geen verschil meer te zien. Een ander voordeel van digitaal printen is de afmeting van de print. We kunnen tot 1,32 m breed op elke gewenste lengte printen.
De digitale vlakbedprinter kan max 250×125 cm printen met een hoogte van 10 cm

Nadelen van digitaal printen

De prints gemaakt met onze printer zijn geschikt voor direct buitengebruik en zijn resistent tegen weersinvloeden. De kleuren blijven enkele jaren goed. Maar de kleuren gaan minder lang mee dan die gemaakt met zeefdruk , met name onder invloed van zonlicht. We gebruiken echter een speciale lak of laminaat om dit tegen te gaan en de afbeelding beter te beschermen. De kleuren van digitale printers zijn verder niet zo absoluut een match als de kleuren bij zeefdruk. Wanneer een logo b.v. in een PMS kleur gemaakt dient te worden dan wordt ie nog beter met zeefdruk.

Hoe lang blijven de kleuren van een digitale print goed ?

De fabrikant geeft een verwachting van ongeveer 3 jaar, bij gemiddeld buitengebruik. Wij kunnen dat verlengen door een goede uv-block lak  te gebruiken of door de print te lamineren met een folie die de afbeelding beschermt.

Scroll naar boven