Content voor Ingelogde Gebruikers

Lasergraveren

In rastermode kan onze laser graveren. In het tekenprogramma Corel geven we een te lasergraveren deel een bepaalde kleur, en afhankelijk van die kleur kunnen we in de driversetting een set parameters koppelen, zodat we elke kleur bv. een andere diepte kunnen laten lasergraveren.

Dit kan overigens heel precies.

Voorbeeld: Bij gekleurd geanodiseerd aluminium  kiezen we voor ongeveer 10 micron diepte in de 20 micron dikke anodelaag om net de kleurstof te verwijderen zodat een mooi contrast zichtbaar wordt, maar tegelijkertijd is het gegraveerde deel nog steeds beschermd.

We kunnen afbeeldingen graveren in vrijwel elk materiaal behalve staal , PVC, en TEFLON (de laatste twee vanwege schadelijke gassen).

Lasergraveren Van Geanodiseerd Aluminium

Lasersnijden

Onze laser kan materialen lasergraveren of -snijden, en wordt bestuurd door illustrator of coreldraw.

Of dit kan, hangt af van het soort materiaal en de dikte. Het beste snijdt de laser door acrylaat (plexiglas) oftewel PMMA.  We kunnen tot een maximale dikte van ongeveer 8 mm dit materiaal in elke gewenste vorm lasersnijden. Geschikt voor letters, spuitmallen, bordjes, folies  e.d.

Met de laser kunnen we onder meer kunststof behuizingen bewerken ( OKW, Hammond manufacturing, strapu box, els spelsberg, fibox om maar wat merken te noemen) We snijden gaten in de kunststof kastjes en zo nodig graveren we er direct tekstjes of logo’s in. Frezen van behuizingen met de daarbij behorende stof en warmteontwikkeling is dus niet nodig. Met de laser kunnen we zuiver de gaten aanbrengen.

Ook zijn hier nog andere mogelijkheden We kunnen lichtgeleiders maken of bordjes die aan de zijkanten met ledstrips aangelicht worden. Die techniek wordt ook wel edgelit genoemd. in combinatie met zeefdruk (reflective pigment) en / lasergrafures zijn prachtige dingen te maken. We hebben standaard geanodiseerde aluminium profielen op voorraad die -inclusief ledstrip- om de rand van een 10mm acrylaatbord geschoven kunnen worden.

Folies die vreemde vormen hebben omdat ze fungeren als isolatiefolie tussen electronica-onderdelen kunnen door onze laser prima gemaakt worden.

Voor zowel graveren als snijden geldt dat we eerst een proef doen op een stukje test-material voordat we de laser defninitief loslaten op het object.

Spuitmallen
Scroll naar boven