Objecten printen

Printen op objecten

Objecten kunnen direct fullcolour geprint worden door middel van onze vlakbedprinter.

digitale printer

De vlakbedprinter kan ook een witte kleur printen.

op objecten printen

Heet u een object of een serie objecten neem dan contact met ons op (tel 050-5490991)  om om te kijken of printen op uw voorwerpen mogelijk is. We kijken dan zo nodig tevens naar andere methodes.

Veel signbedrijven printen op lage resolutie, geschikt voor grotere kijkafstand. Onze printer staat juist ingesteld op kleine kijkafstand, en hoge resolutie. Daarbij kan toch een acceptabele snelheid worden gehaald zodat een scherpe prijs mogelijk is.

Er kunnen objecten worden beprint van heel klein tot groot (voor b.v. het printen van panelen) . De afmeting kan zijn 250x125cm met een maximale hoogte van 10 cm. Dus voor het beprinten van fronten, kastjes, of andere onderdelen is het proces vaak wel geschikt. Door de hoge resolutie (1440x1200dpi) is de afbeelding ook dichtbij nog scherp.

De hechting van de inkt  is acceptabel op de meeste materialen. Soms moet een primer worden gebruikt of moet er een voorbehandeling plaatsvinden. Meestal is dat niet nodig.

De afdrukpositie nauwkeurigheid van de print is zonder meer zeer goed te noemen, en wordt slechts nog bepaald door de nauwkeurigheid waarmee de objecten in de printer worden gelegd.

De lichtechtheid is volgens de inktfabrikant minimaal 2 a 3 jaar buiten. Binnen blijven de kleuren veel langer goed. Met een coating kunt u de duur van de lichtechtheid verlengen. Met zeefdruk kan de beste  lichtechtheid worden verkregen, maar het hangt ook sterk af van de gebruiksomstandigheden (zonlicht, temperatuurwisselingen)

Bij hogere oplage en/of beperkt aantal kleuren is zeefdruk vaak aan te raden.

Screen70 heeft geïnvesteerd in de nieuwste techniek wat betreft directe print op kunststoffen objecten. De printer bevat onder meer de nieuwste Rico gen-5 koppen.
De afbeeldingen die daarmee gemaakt worden zijn van topkwaliteit. Zelfs de druppelgrootte wordt geregeld in deze koppen.  Het volgende filmpje toont dit.

Bron: www.jetxpert.com

Panelen printen

Direct op panelen printen is nu ook mogelijk op onze nieuwste machine.
Dit geldt ook voor grote zware panelen tot max 250x125x10cm.
De panelen kunnen in positie worden gebracht door de luchtstroom van het vacuumbed om te draaien. Zware panelen kunnen nu gemakkelijk verplaatst worden.

De machine controleert zelf de hoogte van het te printen paneel.
Een print is mogelijk op vrijwel alle materialen.
Bij twijfel kunnen we een testje uitvoeren of de hechting goed is.
Er is geen sprake van droogtijd. De panelen worden tijdens het proces ook gedroogd en zijn direct gereed voor vervoer.

Deuren printen

Deuren kunnen  net als panelen voorzien worden van een fullcolour afbeelding.
Uitstekende onderdelen als de deurkruk moeten wel verwijderd worden, omdat de printkop kort boven de te beprinten deur beweegt.
Kopse kanten kunnen we niet printen, maar die kunt u achteraf rollen met een achtergrondkleur.

Gaat het om grote oplages dan kunnen we ook deuren bedrukken met zeefdruk.
Gaat het om een eenvoudige afbeelding met een enkel kleurtje dan is een plot het handigst

3d objecten printen

Vaak zijn 3d objecten gemaakt van ABS of een andere thermoplast.
Meestal is hier goed op te printen. Uiteraard kan er slechts op een enkele zijde tegelijk geprint worden, die dan omhoog gericht staat. Zit er relief op dan is dat geen probleem.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.