Content voor Ingelogde Gebruikers

Screen70 uit Groningen is gespecialiseerd in de productie van stickers, zelfklevende (front) folies, reclameborden en overig speciaal drukwerk. Verder kunt u er ook terecht voor snijteksten, transfers, lasergesneden figuren, of graveerwerk , middels lasergraveren. We gebruiken hiervoor diverse technieken zoals zeefdruk, tampondruk, digitaal printen, snijplotten, en lasergraveren/snijden.

Door goed te combineren kunnen we veel verschillende producten maken.

Voor drukwerk-veredeling als UV-spotvernis, thermochromatische inkt of bijvoorbeeld scratchoff voor krasloten, weten ook grafische collega’s de weg naar ons te vinden.

Screen70 bestaat sinds 1970 (vandaar de naam) en werd gestart in Lageland door dhr. Edwin Revier. Vanaf  1995 werd het bedrijf voortgezet door Melle Zuurman die destijds al als werkvoorbereider werkte bij Screen70. De drukkerij is in 1996 verhuisd naar de huidige locatie in Groningen.

In 2008 is Screen70 overgenomen door Arjan Zuurman, die met zijn electronica-productie achtergrond wat extra accent legt op de technische mogelijkheden en toepassingen van de gebruikte technieken. Vanaf 2009 zijn er diverse innovatieprojecten afgerond  die te maken hebben met de toepassing van licht, relief en geleidende inkten.

Het gebouw is speciaal ontworpen en geoptimaliseerd voor de zeefdrukkerij.
Er is een professionele afzuig- en filterinstallatie aanwezig, en er zijn aparte ruimtes voor opslag van inkten en dergelijke.

Het machinepark bestaat uit een diverse  zeefdruklijnen:

  • Een volautomaat (een stapel materiaal wordt na volautomatische bedrukking ook weer gestapeld)
  • Een grote 3/4 automaat waar tot ong a0 op kan worden gedrukt
  • Een halfautomaat voor gemiddelde afmetingen
  • Een halfautomaat voor kleine afmetingen.
  • Een handtafel voor specials, en objecten.

Drie droogtunnels waarvan twee  naar keuze UV of warmtedrogend kunnen zijn.
Verder zijn er te vinden een tampondrukmachine, een grote digitale printer, een rollen snijplotter en een grote vlakbed snijplotter,  een grote laminator, een lasersnij-en graveermachine, een degelstans, een preeg/foliedrukmachine, en de nodige machines voor het rillen/stanzen en stapelsnijden van produkten.

Wij wensen een absolute nauwkeurigheid en gebruiken daarom een fotografische methode om films te maken. De films worden intern gemaakt en ontwikkeld. Screen70 is een erkend leerbedrijf, waardoor er plek is voor 2 stagiaires, vaak voor een termijn van 10 weken of een half jaar.

Het pand is gelegen vlakbij de ringweg en is gemakkelijk bereikbaar. De locatie is gunstig voor aan-en afvoer van produkten. Er is voldoende parkeergelegenheid direct voor de deur, en ook grote vrachtwagens kunnen eenvoudig de afdeling expeditie bereiken.

Zeefdrukkerij Screen70 Groningen
Scroll naar boven