Metaalbedrukking

Bij Screen70, kunt u terecht kunt voor metaalbedrukking, want Screen70 is  specialist op het gebied van bedrukking van objecten en plaatwerk, en bedrukt allerlei materialen waaronder metaal.  Ook als het gaat om moeilijke bedrukkingen zoals rvs-bedrukking of chroom-bedrukking, dan kunt u terecht bij Screen70. Metalen 3d-objecten bedrukken kan ook bij Screen70, ook al zijn ze onhandig groot.

Metaalbedrukking inclusief levering van de onderdelen

Wilt u dat Screen70 de complete onderdelen voor u regelt, dan is dat mogelijk omdat we goede afspraken hebben met metaal-levanciers in ons netwerk.

metaalbedrukking

Leveranciers zijn bijvoorbeeld  Meprof voor precisie onderdelen, of  Thalens voor diverse en grotere delen.

objectbedrukking

object-bedrukking

Hoe kan metaal bedrukt worden

Metaal kan bedrukt worden met epoxy-inkt of 2 componenten inkt, speciaal bedoeld voor metaal. De maximale hechting is pas na 48 uur bereikt, ook al is de inkt al na enkele uren droog. Meestal laten we de metalen onderdelen nog een tijdje curen in de oven bij 150 graden, om extra hechting te verkrijgen.

Metaal printen

Het is mogelijk op metaal rechtstreeks een afbeelding te printen,
Onze grote vlakbedprinter kan op metalen plaatjes of ander objecten  tot  max 250x125x10 cm  een afbeelding printen. Het is echter  beter zeefdruk op metaal toe te passen. Een zeefdruk is duurzamer.

Aluminium printen of aluminium bedrukken

Aluminium printen gaat op zich wel goed maar  geanodiseerd aluminium printen gaat beter dan blanco aluminium printen. m.b.t. de hechting. Het bedrukken van aluminium d.m.v zeefdruk is een perfecte manier om een afbeelding goed op het materiaal te zetten, maar voor elke kleur moet een zeef worden gemaakt en daarom is dit economisch beter bij een wat grotere oplage.
Er zijn methodes voor het printen van “open structuur”aluminium wat na het printen dan weer gesloten wordt, maar dit heeft ook nadelen.
Heeft u een toepassing waarbij u een afbeelding op aluminium wenst, dan kunnen we dat gewoon voor u regelen.

Alternatief voor graveren in metaal

We hebben een techniek in huis die een niet-verwijderbare afbeelding kan plaatsen op RVS, chroom, of een andere hoogglans metaalsoort. We gebruiken hiervoor een substantie die bestaat uit glaspareltjes met pigment. Dit zet zich muurvast in het metaal als we de laser er op loslaten. Het resultaat is een grijs-zwarte matte tekst/afbeelding. Dit kan tegen alle externe invloeden, en is dus ook geschikt voor buiten.

Welke afmetingen kunnen bedrukt worden

Doorgaans kunnen we objecten bedrukken van ongeveer 5×5 tot ongeveer 2000×600 mm. Ook holle en bolle vormen kunnen we bedrukken. Er zijn wel beperkingen, maar dat moet per geval bekeken worden.

kastbedrukking

 

Heeft u een vraag, bel ons gewoon even 050 5490991

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.